Патриарх Неофит освети военните знамена

Патриарх Неофит освети военните знамена
Патриарх Неофит освети бойните знамена на Гергьовден. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Негово светейшество българският патриарх Неофит освети бойните знамена и знамената светини на Българската армия. По план патриархът извърши празничния водосвет малко след 9 ч. на Гергьовден. С освещаването се поставя официалното начало на военния парад по случай празника.

Редица официални лица присъстваха на площада, където ще се проведе пищният парад с много военна техника. Сред тях са президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Михаил Миков, министърът на отбраната Ангел Найденов и неговият предшественик Аню Ангелов.

След освещаването президентът поздрави гвардейците. Грандиозният парад започна с 20 салюта, след което по жълтите павета премина техниката на българските войски. Парадът обещава да е пищен, като в него се очаква да участват хеликоптери, изтребители, танкове и друго оборудване на въоръжените сили на България.

Мерките за сигурност за изключително засилени. Освен представители на Националната служба за охрана (НСО) има и много полицаи.

По случай днешния празник в Националния исторически музей (НИМ) и Националния военноисторически музей (НВИМ) няма да се събира вход и всички желаещи ще могат да видят военна техника, която е участвала в реални задгранични мисии на Българската армия.

#Гергьовден #патриарх Неофит #Росен Плевнелиев #НИМ #Ангел Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"