Партията на Фарадж е фаворит за евроизборите

Партията на Фарадж е фаворит за евроизборите
Британската антиевропейска формация Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) на Фарадж бе посочена като фаворит. Снимка: www.svoboda.org
A A+ A++ A

Британската антиевропейска формация Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) бе посочена като фаворит за спечелването на най-много британски гласове на изборите за Европейски парламент този месец, въпреки социологическо проучване, според което партията е възприемана като расистка от 27% от гласоподавателите, съобщи Ройтерс.

Сондаж на намеренията за гласуване на евроизборите, публикуван в неделя във в. "Сънди таймс" дава на ЮКИП 29%, с което партията изпреварва с един процент лейбъристите. Друго социологическо проучване, публикувано в неделя във в. "Сън", посочва, че ЮКИП изпреварва с 3 процента Лейбъристката партия.

И двете проучвания поставят Консервативната партия на премиера Дейвид Камерън на трето място, съответно с 22 и 23 процента от намеренията за гласуване.

Според сондажите подкрепата за ЮКИП не е спаднала във връзка с обвиненията за расизъм, след като миналия месец мина под знака на предизвикала полемика кампания с плакати и скандали, в които бяха замесени членове на партията.

#ЮКИП #Дейвид Камерън #расизъм #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »