720 военнослужещи в 9 блока участват в Гергьовския парад

720 военнослужещи в 9 блока участват в Гергьовския парад
Около 720 военнослужещи в 9 блока ще преминат на парада по повод 6 май. Снимка: www.airgroup2000.com
A A+ A++ A

Около 720 военнослужещи в 9 блока ще преминат на парада по повод 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Командващият парада е контраадмирал Георги Мотев, заместник-командващ на Съвместното командване на силите.

Предвидено е в парада да участват вертолети и самолети, които са на въоръжение в родовете авиация на Военновъздушните сили – изтребителна, щурмова, вертолетна, транспорта и учебна. Ще прелетят вертолет Ми-17 с националния флаг, вертолети Бел -206 и Кугър, както и изтребители МиГ 29 и МиГ 21, щурмови самолет Су-25, учебно бойните Л- 39 и самолети Пилатус. Заради времето в понеделник обаче на генералната репетиция прелетяха само вертолетите. Дали във вторник ще видим изтребители в небето над София със сигурност ще стане ясно сутринта на 6 май.

Пред погледите на софиянци и гостите на София ще преминат знаменен взвод от Националната гвардейска част. Ще могат да се видят знамената светини, сред които знамето на Стиляна Параскевова, Щандарт на I-ви конен полк, образец 1881 г., знаме на 23-ти пехотен Шипченски полк, образец 1881 г., знаме на 15-и пехотен Ломски полк, образец 1881 г., знаме на 13-и пехотен Рилски полк. Блоковете от военни, които ще маршируват са и този на участници в операции по поддържане на мира, блок на СВ, ВВС, ВМС, СКС, представителен блок от "Военна полиция" с представителното знаме на службата, които участват за първи път на парад, но няма да има блок от 68 – ма бригада Специални сили.

Тази година се възобновява традицията президентът да поздрави ветераните.

#Св #ВВС #ВМС #контраадмирал Георги Мотев #Ми-17 #Кугър #Пилатус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"