Багата е стабилизиран, но с риск за живота

Багата е стабилизиран, но с риск за живота
Тази сутрин е преодоляно шоковото състояние, но Иванов остава на командно дишане, в критично състояние е и се очакват усложнения. Снимка: app1.providus.rs
A A+ A++ A

Лекарите в „Пирогов“ са успели да стабилизират състоянието на 25-годишния самбист и ММА боец Благой Иванов–Багата, но опасността за живота му все още не е преминала.

Това съобщи треньорът на Багата – Стоян Саладинов, който не скри учудването си от инцидента със състезателя му, предаде bTV.

Самбистът бе наръган с нож в столично заведение в неделя сутринта. Той бе откаран в „Пирогов“ и претърпя шестчасова операция, като лекарите заявиха, че раната е много дълбока и стига до сърцето.

Началникът на Централната реанимация доц. Стоян Миланов каза, че тази сутрин е преодоляно шоковото състояние, но Иванов остава на командно дишане, в критично състояние е и се очакват усложнения, съобщиха от пресцентъра на болницата.

„Багата е уравновесен, тих и затворен, не се пали лесно. Не си демонстрира силите и мускулите по заведенията“, каза ще Саладинов.

„Той прави това на ринга. Хората го познават и не искат да се закачат с него“, каза още треньорът и добави, че нещо важно се е случило, за да се намеси Багата в боя.

Според информация на bTV компанията на самбиста е нападната от групата около Дъмпела, представител на люлинския ъндърграунд.

Председателят на федерацията по самбо и депутат от ГЕРБ Румен Стоилов също подкрепи ранения спортист и заяви, че не вярва Благой Иванов да е виновен за инцидента.

Според него лица от ъндърграунда искат да са в компанията на подобни бойци, „тъй като трупали дивиденти от това“. Депутатът отхвърли възможността Багата да се занимава с нещо нелегално за допълнителни доходи.

„Не е в характера на тези момчета и момичета, които практикуват боен спорт, да правят скандали – енергията им остава на тепиха. Не вярвам от него да тръгва скандалът“, заяви още Стоилов. Според него не е нормално все още да няма арестувани.

Камера на банка в близост до бар „Домби“ обаче, където бе ранен Благой Иванов, е заснела нападателите, твърди в. „Стандарт“.

#Румен Стоилов #ГЕРБ #Дъмпела #ринг #доц. Стоян Миланов #треньор #Пирогов #ММА #самбо #Багата #Благой Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"