Сепаратисти напускат сгради в Луганск

Сепаратисти напускат сгради в Луганск
Поддръжниците на федерализацията на Украйна напуснаха заетите от тях сгради на кметството в Луганск и на областната телевизия и радио. Снимка: clubz.bg
A A+ A++ A

Поддръжниците на федерализацията на Украйна напуснаха заетите от тях сгради на кметството в Луганск и на областната телевизия и радио, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на украинския Пети телевизионен канал.

По-рано в петък противниците на властите в Киев напуснаха и сградата на прокуратурата. В момента те продължават да окупират сградата на областната администрация, Украинската служба за сигурност и административния съд.

Украинското вътрешно министерство съобщи, че е успяло да убеди сепаратистите да напуснат две сгради в Луганск, предаде Ройтерс.

В Стаханов се появиха барикади още на 27 април. ИТАР-ТАСС съобщава, че местните жители са били принудени да предприемат тази стъпка, за да се защитят от действията на местните власти и радикалите от "Десния сектор".

Поддръжниците на федерализацията строят барикади около телевизионния център в Донецк, който предава от няколко дни четири руски телевизионни канала.

Сепаратистите заявяват, че имат преимущество. Според тях събитията не се развиват според желанията на централната власт.

#Луганск #Донецк #власти #"Десния сектор" #Донецк #Киев #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници