Плевнелиев: Единството е залог за бъдещето ни

Плевнелиев: Единството е залог за бъдещето ни
“Вътрешното единство, културата и духовността са залог за бъдещето на българския народ”, заяви президентът Росен Плевнелиев. Снимка: www.svobodata.com
A A+ A++ A

“Вътрешното единство, културата и духовността са залог за бъдещето на българския народ”, заяви президентът Росен Плевнелиев, който участва в националния събор в Плиска по повод 1150 г. от Покръстването на българите.

"Преди 1150 години България била най-голямата държава в Югоизточна Европа. През нейната територия са минавали едни от най-важните пътища, свързващи четирите краища на познатия тогава свят. Свети княз Борис обаче е първият български владетел, който си е дал сметка, че не придобитите нови територии, а вътрешното единство, културата и духовността са силата на народа и тази спойка, която е залог за неговото бъдеще", каза държавният глава в приветствието си към гостите на празника, който се провежда на територията на Националния историко-археологически резерват "Плиска".

В словото си президентът припомни, че българската е една от най-старите държавности в Европа, а България е единствената от средновековните държави на Европейския континент, която е запазила името си до днес.

Росен Плевнелиев изтъкна историческото дело на Св. цар Борис I и го определи като едно от най-значимите в тринадесетвековната българска история.

#Росен Плевнелиев #България #континент #Плиска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници