Украинската армия пое контрол над Славянск

Украинската армия пое контрол над Славянск
Аваков заяви, че в 4:30 часа местно време в петък е започнала нова фаза от антитерористичната операция в района на градовете Славянск и Краматорск. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков съобщи, че украинските сили са установили контрол над всички пропускателни пунктове в Славянск, предаде РИА Новости.

„Установен е контрол над всички 10 блокпоста. Задържани са терористи. Един от тях е с членска книжка на Комунистическата партия на Украйна”, написа Аваков на своята страница във Фейсбук.

Аваков заяви, че в 4:30 часа местно време в петък е започнала нова фаза от антитерористичната операция в района на градовете Славянск и Краматорск.

От министерство на отбраната съобщиха, че в хода на операцията при престрелка са загинали двама украински войници, предаде УНИАН.

„По предварителна информация, украински бойни машини са били обстреляни от неизвестни лица с използването на преносими зенитно-ракетни комплекси. В резултат на обстрела са загинали двама военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, а още няколко са ранени”, се казва в съобщението.

По-рано бе съобщено, че проруските активисти в Славянск са открили стрелба срещу хеликоптер на министерството на извънредните ситуации на Украйна, пристигнал, за да окаже помощ на пострадалите по време на спецоперацията в града летци, съобщава пресслужбата на Службата за сигурност на Украйна.

#Украйна #Арсен Аваков #Аваков #Славянск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници