Лазаров: МВР ще провери случая в Розово

Лазаров: МВР ще провери случая в Розово
Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев също коментира ситуацията със село Розово. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"МВР ще провери законосъобразността на действията на всички институции, имащи отношение по проблема", заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод дискриминацията на имигранти от жителите на село Розово.

По думите му едва ли това е най-тактичният вариант да се използва случая и да се коментират теми, свързани с етническата толерантност и етнически чисти градове.

Проверката ще бъде в няколко посоки – спазена ли е процедурата за даване на бежански статут на съответните лица, дали те самите са спазили процедурите, които се изискват в съответствие с техния статут и дали местната власт им е издала адресна регистрация, която те са пожелали, съобщиха от МВР.

Главният секретар уточни, че от началото на годината са задържани 629 лица, от които 525 на зелена граница, а останалите на ГКПП-та. Недопуснатите в страната ни са 2367 лица. Лазаров заяви, че докато е главен секретар на МВР, няма да допусне незаконно преминаване на границата ни.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев също коментира ситуацията със село Розово. Той обяви, че е изключително изненадан от докладната записка, с която кметицата на Розово е сезирала областната дирекция на вътрешните работи.

По думите му представител на местната власт да говори за етническа чистота е нещо, което не може да приеме под каквато е да е форма.

В докладна записка Теодора Георгиева, кмет на село Розово, обяви селото за етнически чисто и я адресира до Галина Стоянова, кмет на Казанлък. Искането й е да не се допуснат на територията на селото 17 сирийски бежанци.

#МВР #провери #етническа #толерантност #зелена #граница #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници