Москва: Българското външно министерство сгреши

Москва: Българското външно министерство сгреши
Държавната Дума на Русия Снимка: worldtodaybg.com
A A+ A++ A

Държавната Дума на Русия оценява като грешка решението на властите в България да отменят посещението на председателя на Долната камара на парламента Сергей Наришкин. В официалния сайт на българското външно министерство се съобщава за отмяна на визитата. Причината е, че спрямо Наришкин действат ограничения, въведени от ЕС и засягащи забраната да влиза и минава транзит през страни от ЕС, а също замразяване на сметки.

„Учудване предизвика позицията на Министерството на външните работи на България относно посещението на председателя на Държавната Дума Сергей Наришкин в тази страна. Посещението бе планирано за началото 6-7 май, но след това по взаимно съгласие на страните то бе отложено за по-късно“, заяви пред журналисти ръководителят на службата за връзки с обществеността Юрий Шувалов, цитиран от „Коммерсант“.

Говорителят уточни обаче, че подобно отношение не е в интерес на партньорските отношения между двете страни.

„Ние виждаме ултимативно изявление, което не съответства на партньорските отношения между нашите страни“, отбеляза Шувалов. Той изтъкна, че „в това заявление звучат становища, които представляват недостоверна информация, по същество става преиначаване на фактите, информацията се подава по такъв начин, че един вид са били закрити някакви сметки, които Сергей Наришкин никога не е имал“.

#Русия #България #Държавната дума #Сергей Наришкин #Наришкин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници