„Витошка“ с най-висок ръст на наемите в Европа

„Витошка“ с най-висок ръст на наемите в Европа
Наемите на първокласните площи по главната търговска улица на София – бул. „Витоша“, са с най-силен ръст в Европа. Снимка: www.decouvrirlabulgarie.fr
A A+ A++ A

Наемите на първокласните площи по главната търговска улица на София – бул. „Витоша“, са с най-силен ръст в Европа, сочат данните на консултантската компания Colliers International.

В края на първото тримесечие средният наем се е повишил с 48% на годишна база и с 23% за шест месеца до 37 евро за кв. м. Процесът обаче представлява завръщане към нивата от предходни години след резкия спад на наемите през 2012 - 2013 г., се уточнява в доклада.

През 2005 г. „Витошка“ зае 22-рото място в класацията на консултантската компания Cushman&Wakefield Healey & Baker за най-скъпите търговски улици в света. С настъпването на кризата и заради строителството на метрото и ремонтите, търговската улица, някога притегателен център на водещи луксозни брандове, изгуби позициите си и потъна до 59-та позиция в същата класация.

Най-скъпата търговска улица в Европа е Old Bond Street в Лондон, където кв. м площ струва 908 евро на месец. Следва я Bahnhofstrasse в Цюрих, където наемът на кв. м на месец достига 649 евро, а на Champs Elysees в Париж наемът на кв. м площ струва 583 евро.

#Витошка #Colliers International

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"