Защо да уча, като мога да препиша?

Защо да уча, като мога да препиша?
С въпросната микрослушалка, която се използва за шпионски цели, можем да се сдобием за един работен ден, като на пазара има огромен избор.
A A+ A++ A

Матурите и кандидатстудентските изпити наближават, а рекламите за микрослушалки за преписване стават все повече, сякаш им е „дошъл сезонът“.

„Предлагам невидими бръмбари тип Джеймс Бонд за вземане на изпити и под наем, 100% гаранция.“

„Продавам и давам под наем микрослушалка, най-новите модели невидими и 100% безжични блутут микрослушалки.“

Това са част от рекламните съобщения, на които попаднахме в мрежата, като те са придружени от линк към сайт, от който можем да си закупим различни модели „незаглушими слушалки за преписване“.

Вместо да залягат над учебниците, учениците и студентите разчитат чрез хитрост и повече късмет да преминат през „досадните“ изпити. Любопитното обаче е докога тази хитрост ще им помага да минават по лесния начин.

„Миналата година ми се наложи да се явя на изпити, но бях неподготвен... чух за тази микрослушалка и си купих. Много съм доволен и всяка година ги препоръчвам на мои приятели“, гласи коментар във форум по математика.

С въпросната микрослушалка, която се използва за шпионски цели, можем да се сдобием за един работен ден, като на пазара има огромен избор. Можем да закупим и комплект - слушалка с блутут часовник или пък с блутут химикалка. През годините цените стават все по-достъпни. Устройствата за преписване могат да се намерят на цени от 29 лева до 100 лв., а комплектите варират от 100 до 200 лв.

След жалба до Етичната комисия към Националния съвет за саморегулация (НСС) рекламен клип на въпросните микрослушалки, който подтиква към преписване с мотива, че по този начин не се налага да се потиш над учебниците, беше своевременно свален. Според експертите от Етичната комисия към НСС подобни търговски предложения са изключително безотговорни към потребителя и обществото и влизат в остър конфликт с утвърдените в обществото морални и социални норми на поведение.

За съжаление в мрежата съществуват десетки сайтове, които предлагат шпионска техника за преписване. Рекламите внушават на подрастващите, че без труд могат да постигнат лесни резултати. Тези реклами доказват, че за печалбата няма морални граници и всичко е позволено, дори чрез измама да се влияе върху интелектуалното развитие на подрастващите, за които основното нещо в този период е да трупат знания.

#преписване #техника #сайтове #реклами

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"