Село Шишковци възстана срещу поп рокер

Село Шишковци възстана срещу поп рокер
Отец Манасиев служи в още 40 населени места, макар че някои от тях са само с по няколко жители. Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Кюстендилското село Шишковци въстана срещу поп рокер. Проблемът на жителите е, че свещеникът не отваря църквата редовно дори и по големи празници. На Великден се наложило кметът да отваря църквата и да пуска музика в храма.

Хората от Шишковци обясниха, че са опитали да говорят със свещеника, но той рядко ги изслушва. Те споделиха, че преди всеки голям религиозен празник се чудят дали църквата ще бъде отворена.

„Не иска да дойде и у неделя не дойде, и ние у неделя дойдехме и си запалихме по свещичка, оставихме там на Богородичка яйченце, червено, нали знаеш“, разказа жена от селото, предаде Би Ти Ви.

Друга жена обясни, че поради недостиг на свещеници на местния поп му се налага да служи и в тяхното село, и в Криводол.

Екипът на Би Ти Ви намери отец Васил Манасиев в село Драговищица, където живее. Той признава, че не навестява често миряните, но казва, че това е, защото има много задължения. Той служи в още 40 населени места, макар че някои от тях са само с по няколко жители.

„Миналата година бях в Шишковци, всичко беше наред тогава, по-миналата година, като бях преди две години в Драговищица, имаше същия проблем. Не знам, аз не виждам начин, по който мога да се разделя на части, за да служа едновременно“, коментира попът.

#свещеник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници