ДКЕВР заседава за отнемането на лицензите на трите ЕРП-та

ДКЕВР заседава за отнемането на лицензите на трите ЕРП-та
На 19 март ДКЕВР откри процедура за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще заседава от 10.00 часа, за да решава за процедурите за отнемането на лицензите на електроразпределителните дружества заради задълженията им към Националната електрическа компания.

Заседанието на комисията е относно решение на ДКЕВР за откриване на процедура за отнемане на издадената на „Енерго–Про Продажби“ АД лицензия от 13 август 2004 г. за извършване на дейността „обществено снабдяване с електрическа енергия“, решение на ДКЕВР за откриване на процедура за отнемане на издадената на „ЕВН България Електроснабдяване“ ЕАД лицензия от 13 август 2004 г. за извършване на дейността „обществено снабдяване с електрическа енергия“ и решение от 19 март 2014 г. на ДКЕВР за откриване на процедура за отнемане на издадената на „ЧЕЗ Електро България“ АД лицензия от 29 ноември 2006 г. за извършване на дейността „обществено снабдяване с електрическа енергия“, предаде агенция „Фокус“.

На 19 март ДКЕВР откри процедура за отнемане на лицензите на трите електроразпределителни дружества. Трите ЕРП твърдят, че не дължат тези средства на НЕК.

На 23 април EВН внесе в Националната електрическа компания предложение как да бъде уреден съществуващият търговски спор между двете компании за невъзстановените разходи на EВН, произтичащи от задължението за изкупуване на енергията от ВЕИ производители. В писмо до ДКЕВР дружеството поиска отлагане на откритото заседание на комисията, насрочено за 28 април 2014 г., за да може да се запознае с предоставените от НЕК на 7 април 2014 г. нови доказателства.

На 7 април ЧЕЗ предложи на НЕК постигане на споразумение за уреждане на спорните въпроси.

#НЕК #ДКЕВР #ЧЕЗ #ЕВН #"Енерго–Про Продажби" АД #Националната електрическа компания #електроразпределителните дружества #Държавната комисия за енергийно и водно регулиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"