Григор Димитров отново е на върха

Григор Димитров отново е на върха
Гришо доказа, че освен шампион, е и истински джентълмен, след като в решаващ момент от мача, призна точка за съперника. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският тенисист Григор Димитров се наложи на финала в Букурещ над миналогодишния шампион - Лукаш Росол със 7:6 (7-2), 6:1, предаде „Гонг“.

Гришо обаче доказа, че освен шампион, е и истински джентълмен, след като в решаващ момент от мача, призна точка за съперника.

Българинът спечели първият сет със 7:6 (7:2). Хасковлията започна много добре мача, след като записа ранен пробив за 2:0. Лукаш Росол обаче бързо върна пробива и застигна своя опонент за 2:2. Последва размяна на геймове до 6:5.

В следващата част обаче Григор Димитров демонстрира невероятно спортсменство. Гришо се прояви като истински джентълмен, след като призна, че топката на съперника е закачила линията, въпреки че с точката българинът можеше да спечели сета. В крайна сметка първия сет влезе в тайбрек. Последва ранен мини-брейк за Григор за 2:0, а след това българинът взе много добра преднина за 6:1, а след това спечели частта при 7:2.

Григор Димитров не срещна особени трудности във втория сет. Той записа ранен пробив - още в първия гейм. След много добър сервис, българинът затвърди пробива за 2:0. Чехът взе подаването си за 2:1, но следващият на нула бе в полза на хасковлията - 3:1. Третият пробив в мача в полза на българина бе също на нула – 4:1. След това срещата протече напълно под контрола на хасковлията, който сложи край на срещата при 6:1.

#Григор Димитров #Букурещ #Лукаш Росол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"