Със "забележки" приключи скандалът с оградата по границата

Със "забележки" приключи скандалът с оградата по границата
Военният министър Ангел Найденов е издал заповеди за наказания от "забележка" до "предупреждение за уволнение". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандалът с оскъпяването на оградата на границата с Турция приключи само със забележки. Военният министър Ангел Найденов е издал заповеди за наказания от "забележка" до "предупреждение за уволнение", пише "Труд", цитирайки Министерството на отбраната.

Премиерът Пламен Орешарски предложи Министерството на финансите и Инспекторатът към Министерския съвет да направят цялостна ревизия, която да установи как цената на съоръжението е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв. Инспекторатът към МС откри редица нарушения.

Вместо наказания за надписаните сметки ръководството на армията повиши командващия пехотата ген. Нейко Неков, който сключи договорите за строеж на оградата. Той ще бъде назначен за зам.-началник на отбраната.

Началник-щабът на войските ген. Андрей Боцев ще заеме неговото място. Те и още двама генерали по думите на Найденов щяха да бъдат наказани за пропуски в маркетинговото проучване за оградата, отбелязва "Труд".

#оградата #граница #Турция #приключи #Ангел Найденов #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »