Папата ще да работи за мира в Украйна

Папата ще да работи за мира в Украйна
Папа Франциск увери украинския премиер Арсени Яценюк, че ще направи всичко по силите си за мира в Украйна. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Папа Франциск увери украинския премиер Арсени Яценюк, че ще направи всичко по силите си за мира в Украйна. На срещата папата му подарил писалка с думите: "Надявам се, че с тази писалка ще подпишете мира". "И аз се надявам", му отговорил украинският премиер, предаде АФП.

Разговорът в папската библиотека е бил в присъствието на украинския министър на външните работи Андрей Дещица. След това украинската делегация слезе на по-долния етаж на папския дворец, за да се срещне с ръководителя на дипломацията на Ватикана кардинал Пиетро Паролин.

Яценюк подари на папа Франциск снимка на площад Майдан в центъра на Киев през новогодишната нощ с думите: "Тук милиони украинци се бориха за свободата и правата си". Украинският премиер, който трябваше да присъства утре на канонизацията на Йоан XXIII и на Йоан-Павел II, реши да съкрати посещението заради положението в Украйна, която е изправена пред заплаха от руска интервенция.

Яценюк се срещна и с италианския си колега Матео Ренци, срещата имала "частен характер".

#Матео Ренци #Арсений Яценюк #Андрей Дещица #Майдан #папа Франциск #Пиетро Паролин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници