Строителството на “Южен поток” у нас започва през лятото

Строителството на “Южен поток” у нас започва през лятото
Ръководителят на "Газпром" Алексей Милер заяви, че строителство на "Южен поток" в България и Сърбия ще започне това лято. Снимка: www.hqoboi.com
A A+ A++ A

Ръководителят на "Газпром" Алексей Милер заявява в съобщение, публикувано в сайта на компанията, че основното строителство на сухопътния участък на Южен поток в България и Сърбия ще започне това лято, като още през май започва поставяне на тръбите.

Скоро ще бъде подписан договор за доставка на оборудване и материали, строително-монтажни работи и обучение на персонал, съобщава руската компания.

В интервю за "Хоризонт" от петък, Сабине Бергер, говорител на еврокомисаря по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер, предупреди, че Европейската комисия очаква България да обезпечи не само функционирането на газопровода "Южен поток" в съответствие с европейското законодателство, но да го спазва и при развитието и реализацията на проекта.

"Ако "Южен поток" бъде изграден или започне да работи в нарушение на европейското законодателство, то ние ще предприемем необходимите стъпки, за да гарантираме спазването му", предупреди Бергер.

След няколко седмици, преди второто четене на законовите промени, предстои нова среща на еврокомисар Йотингер с министър Драгомир Стойнев.

#Газпром #Южен поток #България #Сърбия #Сабине Бергер #Гюнтер Йотингер #Йотингер #Драгомир Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »