Съдът се оправда с медиите

Съдът се оправда с медиите
Магистратите от Софийски градски съд постановяват прекалено тежки наказания, но за това са виновни медиите. Снимка: podaracite.net
A A+ A++ A

Магистратите от Софийски градски съд постановяват прекалено тежки наказания, но за това са виновни медиите, става ясно от годишния отчетен доклад на СГС. Съдилището е първоинстанционно по голям брой дела от висок обществен и материален интерес.

Нападките към средствата за масово осведомяване са в разбора на свършеното от Наказателното отделение в съда. През 2013 г. са влезли в сила 452 присъди, 50 от които са оправдателни. В доклада се посочва, че макар да се запазва „тенденцията на произнасяне на качествени съдебни актове”, има повишение на делата, в които решенията на първоинстанционните магистрати от СГС са частично отменени в наказателната или гражданската част.

Сред знаковите случаи, в които СГС налага тежки наказания, които след това „падат” са двете дела срещу бизнесмена Марио Николов. Според апелативния съд, в единия случай сегашният шеф на ВАС Георги Колев буквално е преписал обвинителния акт в мотивите си.

#СГС #медии #Георги Колев #доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"