Румен Драганов: Администрацията ни в туризма е слаба

Румен Драганов: Администрацията ни в туризма е слаба
„Неизработването на документацията в туризма, означава безсилие на държавната администрация", заяви Румен Драганов. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

„Неизработването на документацията в туризма, означава безсилие на държавната администрация да създаде нормативната база на новия Закон за туризма, което означава, че България в момента стагнира в частта туризъм, от гледна точка на политика и политически решения“, заяви за novinite.bg Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

Туризмът остана в икономическото министерство, но беше извадена думичката „туризъм“ от наименованието, при гласуването на състава на МС.

„Правителството на Пламен Орешарски имаше идея да създаде Държавна агенция по туризма. Повече от три месеца не беше създадена нито агенция, нито пък беше назначен заместник-министър и тогава ние бяхме изпаднали в управленска криза“, каза още Драганов и допълни, че където и да се представяме като държава-туристическа дестинация, на щанда пише „икономика и енергетика“, но не и туризъм.

„Това озадачава много от контрагентите ни, което буди недоверие у чуждестранните партньори, което оказва негативно влияние върху позиционирането на българския туризъм през 2014 г.“, отбеляза Драганов.

#Румен Драганов #туризъм #администрация #институт #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »