Всеки ден се инвестират по 1 млн.лв. за транснпорт

Всеки ден се инвестират по 1 млн.лв. за транснпорт
"Всеки ден в транспортната инфраструктура на страната се инвестират над 1 млн. лв. ", съобщи министър Данаил Папазов. Снимка: www.skyscrapercity.com
A A+ A++ A

„Всеки ден в транспортната инфраструктура на страната се инвестират над 1 млн. лв. Засега няма изгубени европейски средства по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ за стария програмен период 2007-2013 г.

За първите 114 дни на годината са разплатени 132,9 млн. лв. на бенефициентите по програмата“, съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов. Стана ясно, че основната цел през новия програмен период е постигането на баланс между инвестициите за Северна и Южна България и баланс между пътната и железопътната инфраструктура.

Бюджетът на транспортната програма за следващите 7 години е близо 1,9 млрд. евро. Около 70% от ресурса е разпределен по равно между двата вида инфраструктура, което означава по 673 млн. евро. Договорени са и повече средства от ЕС – около 400 млн. евро, за довършване на столичното метро, а други 25 млн. евро са осигурени за изграждане на интермодални терминали, съобщи министърът.

Приоритетни проекти за тази година са ж.п.-линията Русе-Варна, автомагистрала София-Калотина и третият лъч на столичното метро.

#Данаил Папазов #България #ЕС #инфраструктура #Русе #Варна #Калотина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници