ДАЗД: Не използвайте деца за политически цели

ДАЗД: Не използвайте деца за политически цели
Има постъпили сигнали в Държавната агенция за закрила на детето за въвличане на деца в прояви на политически партии. Снимка: folklore-bg.com
A A+ A++ A

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) призова децата да не се използват за политически цели. Обръщението на председателя на ДАЗД Ева Жечева е във връзка с постъпили сигнали в Държавната агенция за закрила на детето за въвличане на деца в прояви на политически партии и по повод започващата предизборна кампания.

„Призовавам да се въздържаме от използването на децата ни за политически цели. Нека насочим усилията си към генериране на идеи, с чиято реализация реално да подобрим условията за тяхното развитие, средата, в която живеят, и благосъстоянието им!“, се казва в обръщението.

По думите на Ева Жечева децата, заради своята незрялост и степен на развитие, се нуждаят от закрила от въвличане в дейности, които биха имали негативни последици за тях.

„Предвид своето любопитство, неопитност, стремеж към подражание на възрастните, те са една много уязвима на влияние аудитория“, се допълва в обръщението.

Българските и международните законови текстове и актове регламентират правата на децата, тяхната закрила и недопускането на възможност деца да бъдат въвличани в политически дейности или за политически цели.

#ДАЗД #деца #използват #политически #цели #Ева Жечева #законови #текстове #актове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »