Спортното министерство преговаря за нов национален стадион

Спортното министерство преговаря за нов национален стадион
“Още миналата година през август кабинетът на Пламен Орешарски обяви, че ще подкрепи БФС за кандидатурата му за домакинство на първенството”, посочи министър Георгиева. Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева съобщи, че ведомството преговаря с инвеститори, търсейки модерни форми на публично-частно партньорство за изграждане на новия национален стадион в столичния кв. “Овча купел”.

Според проф. Георгиева, обявеният от президента на БФС Борислав Михайлов проект на немски инвеститор за стадион за националния отбор и клуб „Славия“ може да бъде изграден с параметрите и да позволи на България да домакинства Европейското първенство по футбол през 2020 г.

“Още миналата година през август кабинетът на Пламен Орешарски обяви, че ще подкрепи БФС за кандидатурата му за домакинство на първенството”, посочи тя.

Министърът отбеляза, че правителството е предоставило 4,5 млн. лева за ремонта на Двореца на културата и спорта.

“Парите са дадени на община Варна и вярвам, че кметът и общинският съвет имат ресурса да се справят, за да могат тези пари да бъдат усвоени навреме и Варна също да е домакин на европейското по волейбол догодина”, каза още проф. Георгиева.

“По време на своето председателство на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество България инициира за първи път от създаването й темата за младежта и спорта да стане приоритетна и дори магистрална”, заяви министър Георгиева пред спортните министри и зам.-министри на 12-те страни членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество.

#Мариана Георгиева #национален стадион #инвеститори #БФС #Евро 2020

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »