Погребват Йордан Харасимов

Погребват Йордан Харасимов
Колата на Йордан Харасимов, се взриви около 8 часа сутринта на 24 февруари на 10 метра преди светофара до Икономическия университет и се е заби точно в средата на кръстовището. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Роднини, близки приятели и колеги се събраха в храм „Свети Николай Чудотворец“ във Варна, за да се простят с трагично загиналия бизнесмен Йордан Харасимов.

52-годишният варненски бизнесмен Йордан Харасимов загина при кървава експлозия в морската столица на 24 февруари 2012 г., припомня БГНЕС.

Тялото на загиналия бе разпокъсано до неузнаваемост. Леката кола „Ауди 6“, собственост на Йордан Харасимов, се взриви около 8 часа сутринта на 24 февруари на 10 метра преди светофара до Икономическия университет и се е заби точно в средата на кръстовището.

По чудо по това време на кръстовището нямаше хора. В 7,58 часа аудито е било на кръстовището в лентата за ляв завой, когато устройството се е взривило, уточниха от полицията.

Шофьор на автомобила е бил самият Йордан Харасимов. Повиканият на място екип на Спешна помощ е откарал Харасимов, който бил в изключително тежко състояние.
Минути по-късно пострадалият починал. Предполага се, че взривът е бил поставен под шофьорската седалка.

Започнато е досъдебно производство под надзора на Варненската окръжна прокуратура. Работи се за установяване на причината и извършителите на тежкото престъпление.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов каза в същия ден в Народното събрание за случилото се, че е имало конфликтни точки в последните 10 години в бизнеса, който е извършвал загиналият варненски бизнесмен.

Той има съдружник, с който са се разделили преди 5-6 г., имало е сигнали и оплаквания, които са си подавали един срещу друг.

„В миналото загиналият при взрива е имал нарушение, но е платил сериозна сума, за да няма последващи действия от чисто административно естество“, добави министърът.

Йордан Харасимов има бизнес с риба, рибни продукти и рапани. Фирмата му „Север експорт“ е базирана във варненския квартал „Аспарухово“. Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен председател на клуба по класическа борба във Варна „Локомотив 93“.

Харасимов продължава кариерата си в спорта до 1988 година, когато спира с класическата борба. Харасимов е шампион на България в дисциплината.

Освен това попада и в националните гарнитури на борбата. След спортната си кариера започва собствен бизнес, но въпреки това не спира да помага и да дарява за спорта.

Дава дарение на варненския клуб, за който се е състезавал, като освен това е бил личен спонсор на бореца Николай Добрев, който зае второ място на европейско първенство.

#Йордан Харасимов #бизнесмен #погребение #убийство #атентат #взрив #Варна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"