Георгиев: Няма нито едно отвличане след „Наглите“

Георгиев: Няма нито едно отвличане след „Наглите“
„Гордеем се, че сме намалили битовата престъпност“, допълни Калин Георгиев и обясни, че битовата престъпност в България е намаляла общо с 14,2%, като спрямо 2010 г. ръстът е спрял. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

След специалните операции срещу бандите на „Наглите“ и „Килърите“ отвличанията и поръчковите убийства са спрели, заяви главният комисар на МВР Калин Георгиев.

„Не живеете ли по-спокойно и по-добре? България беше известна с магистралните грабежи и отвличания, с поръчкови убийства, но след ликвидирането на бандата на „Крокодилите“ в България няма магистрални грабежи, както няма и нито едно отвличане след разбиването на бандата „Наглите“, поръчкови убийства няма след разкриване на „Килърите“, каза главният Георгиев в интервю за „Радио К2“.

„Гордеем се, че сме намалили битовата престъпност“, допълни Калин Георгиев и обясни, че битовата престъпност в България е намаляла общо с 14,2%, като спрямо 2010 г. ръстът е спрял.

Той съобщи още, че извършените престъпления против личността са с 21% по-малко в сравнение с 2010 г., че убийствата са намалели с 11,7% и по брой са на равнището на 1991 година.

Въоръжените грабежи са намалели със 17,7%, като през 2011 г. са извършени само 2 въоръжени грабежа по пътищата.

С 12.5% са намалели престъпленията против собствеността, а кражбите на МПС са намалели с 18,4%. Броят на загиналите по пътищата е 657, колкото е бил през 1963 г.

„Целите на МВР са обучение и надграждане - първо, създаване на базови познания; второ, създаване на специфични умения; трето, повишаване на професионалните умения, които вече са натрупани“, каза главния комисар.

#престъпност #„Килърите“ #„Наглите“ #Георгиев #Калин Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »