Палестинските групировки се споразумяха за общо правителство

Палестинските групировки се споразумяха за общо правителство
“Постигнато е споразумение за формиране на правителство в рамките на пет седмици, оглавявано от президента Махмуд Абас”, посочва Организация за освобождения на Палестина. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Палестинските групировки „Фатах”, „Хамас” и „Ислямски джихад” стигнаха до споразумение да участват в създаването на правителство на палестинската автономия под общия флаг на Организацията за освобождение на Палестина.

Лидерите на трите организации са си поставили цел до пет седмици автономията да има временно правителство, а до половин година да бъдат организирани и проведени избори.

“Постигнато е споразумение за формиране на правителство в рамките на пет седмици, оглавявано от президента Махмуд Абас”, посочва Организация за освобождения на Палестина.

Конфликта започна през 2007 г, когато „Хамас” спечели изборите и пое контрола в Ивицата Газа, докато президентът Махмуд Аббас от „Фатах” управлява на Западния бряг.

„Фатах”, „Хамас” и „Ислямски джихад” се обединиха около мнението, че споровете са затруднили постигането на независимост на палестинските територии.

#Хамас #Фатах #Организация за освобождение на Палестина #Ислямски джихад #споразумение #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"