Край на сергиите в Стария Несебър

Край на сергиите в Стария Несебър
Сергиите с дрехи ще бъдат премахнати от улиците на Несебър. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Сергиите с дрехи ще бъдат премахнати от улиците на Несебър. От това лято влиза в сила нова наредба за търговията на открито, по препоръка на ЮНЕСКО. Ограниченията са на път да предизвикат бунтове в курортния град, предаде btvnews.bg.

Наредбата забранява поставянето на съоръжения около паметниците на културата, пред търговските обекти, както и по стените и оградите на къщите в старата част на Несебър. „Хората са разочаровани и те са разочаровани с право, защото толкова години държавата нехае. Решиха изведнъж да отнемат поминъка“, обяснява наемател на павильон. Продавачите, повечето под наем, се опасяват, че оборотът ще падне, а туристите ще ги подминават без рекламата навън.

Месец преди началото на сезона, докато едни пренареждат стоката, други къртят стени на къщите, за да вкарат павилионите в двора. От сдружение „Старият Несебър“ смятат наредбата за дискриминационна и вече са завели дело. Доводът им е, че правилата вътре в града трябва да са еднакви за всички, а те не са.

Наредбата е част от Плана за управление на Стария Несебър, изготвен по препоръка на ЮНЕСКО. Хората обаче искат алтернатива, в противен случай са готови на протест.

#Несебър #сергии #ЮНЕСКО #оборот #поминък #кмет #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"