Берлускони пак се отърва

Берлускони пак се отърва
Берлускони бе обвинен, че е дал подкуп от 600 000 долара на британския адвокат Дейвид Милс, за да скрие от правосъдието факти за неплатени данъци на компании, свързани с политика. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Миланският съд реши, че бившият италиански премиер Силвио Берлускони е ненаказуем по делото за подкуп на свидетел заради изтекъл давностен срок на престъплението.

Прокурорът бе поискал присъда от пет години затвор. Самият бивш премиер не присъства на съдебното заседание, предаде АФП.

Берлускони бе обвинен, че е дал подкуп от 600 000 долара на британския адвокат Дейвид Милс, за да скрие от правосъдието факти за неплатени данъци на компании, свързани с политика. Корупционното дело срещу Берлускони се точи от 2007 г.

Самият Дейвид Милс бе признат за виновен в отделен процес за даване на лъжливи показания. През 2009 г. той бе осъден на първа инстанция на четири години и половина затвор, присъда потвърдена при обжалването.

През февруари 2010 г. обаче Касационният съд призна изтичането на давностния срок и така Милс не изкара и ден в затвора.

#Силвио Берлускони #премиер #Дейвид Милс #съд #дело #Касационният съд #затвор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"