Атанаска искала откуп, когато малката Алекс била мъртва

Атанаска искала откуп, когато малката Алекс била мъртва
Атанаска решила да разиграва разследването, за да печели време, а детето отдавна било мъртво. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма следи от борба, няма следи 8-годишната Алекс да се е съпротивлявала, докато похитителката й я душила. Този странен факт ще обяснят експертизите. Много вероятно е, детето да е било затиснато с възглавници, но ще се проверява и за упояване. Това коментират източници от разследването на зверското убийство на първокласничката от Поморие Александра Тодорова, пише "Труд".

От прокуратурата заявиха, че са взети всички възможни проби от тялото на детето. Те ще покажат дали е имало упойващи вещества. Пробите ще докажат дали обвиняемата Атанаска Георгиева, съседка на семейството на Алекс, не я е дрогирала.

В началото на разследването вариантите били детето да е в квартирата на Атанаска или в хотела, собственост на Веселин Тошев, за когото е омъжена сестрата на Георгиева. До привечер криминалистите търсели момичето живо.

Първо претърсили квартирата на Атанаска. Следовото куче не открило трупа, намушен навътре под леглото и прикрит с множество чували с дрехи. Преди това, то било на три други адреса и вероятно затова не успяло да надуши следа. Затова разследващите се насочили към хотела и го атакували.

Атанаска ги разигравала цели 7 часа, докато признае, че убила детето. После сама ги завела до мансардата си и посочила къде е скрито тялото, пише още изданието.

Александра се качила в дома й на 10 април около 17.00 часа. Смъртта на детето е настъпила около 18.00 часа. В 18.45 часа Атанаска се обадила на майката на Алекс, преправила си гласа и казала бащата да приготви пачки с пари. За втори път майката получила същото съобщение, пратено като есемес.

Атанаска решила да разиграва разследването, за да печели време, а детето отдавна било мъртво.

 

#Атанаска #Александра #Поморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »