Сепаратисти в Донбас плениха четирима души

Сепаратисти в Донбас плениха четирима души
Сепаратисти в Донбас държат в плен четирима заложници. Сред тях са журналист и депутат от градския съвет. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сепаратисти в Донбас държат в плен четирима заложници. Сред тях са журналист и депутат от градския съвет, предаде УНИАН.

"На една от улиците на Краматорск въоръжени лица са извършили нападение срещу автомобил, който принадлежи на донецкия филиал на Държавния център по радиочестоти на Украйна и е оборудван със средства за радиотехнически контрол. Пленен е сътрудник на филиала. По непотвърдена информация, нападението е било извършено с БТР с руски символи”, се казва в съобщението на пресслужбата на Държавния център по радиочестоти на Украйна.

В същото време в Горловка е бил похитен депутатът в градския съвет от партия „Баткивщина” Владимир Рибак, който по-рано премахна флага на „Донецка република” от сградата на градския съвет, сложен там от сепаратисти.

Руски депутат призна, че в Украйна действат въоръжени сепатаристи. Единственият депутат от Държавната Дума, който гласува против присъединяването на Крим към Русия, Иля Пономарев, заяви, че в Украйна има руски диверсанти.

„Масова руска намеса има, има сили на спецчастите и диверсионни групи, които изпълняват насочваща и организираща роля за т.н. сили за самоотбрана”, отбеляза депутатът, цитиран от украинското издание „Лига”.

#Украйна #Донбас #Донецк #Украйна #сепаратисти #Краматорск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници