Борисов: Не трябва да се пречи на работещия за оставка

Борисов: Не трябва да се пречи на работещия за оставка
„Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията", заяви Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Който иска да работи за оставка, не трябва да му се пречи да си отиде, заяви премиерът Бойко Борисов по повод оставката на досегашния председател на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, Тодор Коларов.

Подписването на оставката на Коларов, вече е факт, обяви министър-председателят по време на посещението си в Банско на старта от Световната купа по ски-алпийски дисциплини при жените, предаде БГНЕС.

„Разговарях с Коларов и му казах, че ние не можем да сменим сега хората, с които той не желае да работи, тъй като има президентска квота, квота на Народното събрание", заяви Борисов.

„Законът е в парламента, до един месец ще приключи и тогава ще се изберат всички заедно, включително и нов председател. Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип: който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде", подчерта премиерът.

От своя страна президентът Росен Плевнелиев заяви за случая с Тодор Коларов, че е много изненадан, че бившият председател на имуществената комисия „е намесил в обосновката си и президентството".

„Лично аз съм имал една среща с г-н Коларов, в която съм му гарантирал пълна подкрепа, и се уговорихме и за следващи срещи с оглед между първо и второ четене на закона в парламента да намерим добрите формулировки и решения", каза държавният глава.

„Аз съм изненадан, че той в своята обосновка твърди, че има неразбиране и липса на подкрепа от страна на президентската институция. Напротив, точно обратното съм декларирал и точно обратното съм искал да направя. Изненадан съм, за мен тази формулировка най-малкото е некоректна", добави Плевнелиев.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Тодор Коларов #Банско #Комисията за установяване на имущество #придобито от престъпна дейност #Световната купа по ски-алпийски дисциплини #Народното събрание #Росен Плевнелиев #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"