Плевнелиев: Проблемите през 21 в. са различни от тези на 19 в.

Плевнелиев: Проблемите през 21 в. са различни от тези на 19 в.
"Проблемите през 21 в. са различни от тези на 19 в., но има и непреходни правила", заяви държавният глава. Снимка: izvod.info
A A+ A++ A

„Проблемите през 21 в. са различни от тези на 19 в., но има и непреходни правила - личната свобода, разделението на властите, спазването на законите.

За съжаление днес има една голяма ядрена държава, която ни връща в мащабите на политическото мислене от 19 век“, заяви пред студенти и преподаватели от Юридическия факултет държавният глава Росен Плевнелиев, който откри научна конференция на тема „135 години демократична конституционна традиция в България".

В своето обръщение Плевнелиев наблегна сериозно на украинската криза и отправи критики към Руската федерация. Президентът направи паралел с Берлинския конгрес и попита дали днес не се готви нов Берлински конгрес за Украйна.

„Всички ние вярвахме, че държавните граници не могат да се променят толкова лесно в 21 в. и е много страшно, когато една велика сила не спазва международното право“, посочи още държавният глава. Плевнелиев обяви, че би подкрепил всяка промяна в Конституцията, стига тя да е смислена и да се случи по волята на народа, а не на радикални сили.

#Росен Плевнелиев #СИЛА #проблеми #граници #сили #народ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »