Нелсън Мандела в болница

Нелсън Мандела в болница
Крехкото здраве на първия южноафрикански президент след премахването на апартейда вече предизвика тревога в Южна Африка след хоспитализирането му миналата година заради остра респираторна инфекция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият южноафрикански президент Нелсън Мандела, който е вече на 93 г., е настанен в болница заради болки в коремната област, съобщи президентската пресслужба.

Президентът Джейкъб Зума съобщава, че бившият държавен глава Нелсън Мандела е приет в болницата на 25 февруари 2012 г., се казва в комюникето, цитирано от АФП и БГНЕС.

Той отдавна се оплаква от болки в корема и лекарите смятат, че се нуждае от специална медицинска помощ, се изтъква в текста.

Крехкото здраве на първия южноафрикански президент след премахването на апартейда – когото с много симпатия наричат Мадиба – вече предизвика тревога в Южна Африка след хоспитализирането му миналата година заради остра респираторна инфекция.

Желаем му бързо възстановяване и го уверяваме в любовта и благопожеланията на всички южноафриканци и хора по света, се изтъква в комюникето.

За последен път Мандела се яви сред публика на финала на световната купа по футбол, организиран в Южна Африка през юли 2010 г.

Той обикновено живее в селото си в провинция Източен Кейп, но миналия месец се върна в йоханесбургското си жилище.

Нелсън Мандела – Нобелов лауреат за мир за 1993 г., бе избран през 1994 г. за президент на Южна Африка на избори, в които за пръв път участваха всички жители на страната. След един мандат той се оттегли през 1999 г.

#Нелсън Мандела #президент #Джейкъб Зума #Мадиба #Южна Африка #световната купа по футбол #Нобел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"