Награждават проф. Надежда Сейкова с почетен "Аскеер"

Награждават проф. Надежда Сейкова с почетен "Аскеер"
Разгледани за "Аскеер" тази година са 109 представления.
A A+ A++ A

Почетен "Аскеер" за цялостен принос към театралното изкуство ще се връчи на професор Надежда Сейкова. Тя е актриса и режисьор, професор и преподавател по актьорско майсторство и режисура.

Номинираните текстове за съвременна българска драматургия са „Злият принц" от Георги Тенев, „Покана за вечеря" от Оля Стоянова и „Хората от Оз" от Яна Борисова.

За главна мъжка роля е номиниран Владимир Пенев за ролята на Арпагон в „Скъперникът" от Жан Батист Молиер, постановка Лилия Абаджиева. За тази роля той грабна и Икар миналия месец. Владо Пенев ще се съревновава заедно с Ивайло Христов за ролята на Коулмън Конър в „Самотният Запад" от Мартин Макдона, постановка Владимир Люцканов, и Малин Кръстев за ролята на Валийн Конър в същата пиеса.

Александра Василева пък е номинирана за водеща женска роля за Геше Готфрид в „Свобода в Бремен. Госпожа Геше Готфрид" от Райнер Вернер Фасбиндер, постановка Григор Антонов, Народен театър „Иван Вазов". В категорията е номинирана и Бойка Велкова за ролята на Дора в „Две" от Таня Шахова, постановка Юрий Дачев, Народен театър „Иван Вазов" и Ивана Папазова за ролята на Виктория Глас в „Глас" от Елена Алексиева, постановка Калин Ангелов, Драматичен театър „Николай О. Масалитинов" - Пловдив.

Обект на внимание от страна на журито тази година са били 109 представления.

#Аскеер #Владимир Пенев #Малин Кръстев #Народен театър Иван Вазов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"