Атанаска Георгиева не помни убийството, остава в ареста

Атанаска Георгиева не помни убийството, остава в ареста
Атанаска не помнела, че е извършила убийство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бургаския окръжен съд остави в ареста убийцата на 8-годишната Александра от Поморие - Атанаска Георгиева.

Припомняме, че прокуратурата и самата тя поискаха най-тежката мярка „задържане под стража". 39-годишната жена се страхува от саморазправа, затова предпочита да остане зад решетките до делото. Защитата на Георгиева, адвокат Благой Потеров, поиска Атанаска да бъде изпратена в Ловеч за психиатрична експертиза.

Тя е казала, че няма спомен за извършеното, и лекари ще трябва да преценят доколко е била в адекватно състояние по време на убийството. Георгиева призна пред Нова телевизия, че съжалява за стореното.

Жената е била изключително отчуждена и е контактувала само с майка си и сестра си в Поморие. Причините за това й състояние се дължат и на факта, че е откъсната от двете си деца. Не е харесвала и съседите си заради стандарта им на живот. Не бяха потвърдени изнесените данни, че думи на убитата Александра са отключили някакво състояние у Георгиева, което да я накара да убие детето.

Малката Александра е починала от задушаване с найлонова торба, увита с тиксо около главата й. Според съдебно-медицинската експертиза Александра е починала в интервала от 1 до 3 минути. Убийството е извършено между 17 и 19 часа, на 10 април - деня, в който Александра изчезна след занималня.

#Атанаска Георгиева #Александра #Поморие #Ловеч #Благой Потеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »