Нови протести срещу ACTA

Нови протести срещу ACTA
Участниците в протестите настояват за крайни решения, а не временни обещания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гражданската инициатива „Не на АСТА" организира нови демонстрации в няколко града срещу ограничаването на свободата в интернет под формата на споразумение за борба с фалшифицирането.

Протести са предвидени в Благоевград, Видин, Добрич, Сандански и София, предаде БНР. Шествието в столицата ще тръгне в 11:00 часа от Паметника на съветската армия и ще завърши с концерт пред Храм-паметника „Свети Александър Невски".

Протести срещу споразумението АСТА са насрочени в редица европейски страни. Участниците настояват за крайни решения, а не временни обещания.

„Искаме окончателно да се отхвърли ратифицирането на АСТА, т.е. статусът да не е просто „замразяване". Втората причина е, че ние дори тук да го отхвърлим окончателно, все пак в ЕС и ЕП все още не се знае какво ще се реши", коментира един от организаторите на днешния протест Любен Ласкин.

„Така че ние отново се присъединяваме към тази вълна в целия свят - един протест, който е по-дългосрочен, за всякакви споразумения, които се обсъждат в тайна от обществото и при липса на обществен дебат, да изпратим едно силно послание срещу всякакви бъдещи или настоящи опити да се наложи каквато и да било цензура или контрол върху съдържанието в интернет", каза още той.

#ACTA #протест #интернет #Благоевград #Видин #Добрич #Сандански #София #паметника на Съветската армия #Храм-паметника „Свети Александър Невски" #ЕС #ЕП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"