Спецакция срещу сепаратистите в Украйна, има ранен

Спецакция срещу сепаратистите в Украйна, има ранен
Започна спецакция срещу сепаратистите в Украйна. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Режим на спецоперации започна в района на Донецк, след като сепаратистите отказаха да приемат предложения от Киев ултиматум. Според члена на координационния съвет на Луганска област Алексей Чмуленко проруските активисти няма да отстъпят от своите искания.

Активистите в Горловск са опитали да проникнат в сградата на местното управление на милицията и са хвърлили коктейли „Молотов” в помещението на дежурната част, предаде УНН. По това време вътре е имало членове на органите на реда.

В момента протестиращите продължават да хвърлят по прозорците на управлението камъни и бутилки със запалителна смес. В момента пожарът е потушен, но сградата е в дим. Активистите са проникнали в двора на управлението, като са счупили вратата, но входът е бил блокиран от камиони.

В болница е приет един от нападателите, който е бил съборен от милиционерите от козирката над входа на сградата, докато е опитвал да постави там руското знаме.

В Луганск около 120 души, въоръжени с тояги и бухалки, настъпват към сградата на областната администрация. Някои от тях са в бронежилетки. Извършва се евакуация на служителите от зданието, съобщава 0642. Лидерът на проруските активисти в Славянск Вячеслав Пономарев обяви, че застава начело на града.

#Украйна #Донецк #Луганск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино