България получава по-некачествени стоки от Централна Европа

A A+ A++ A

В България хранителните продукти на големите марки са с по-ниско качество, отколкото продаваните в страните от Централна Европа, според проучване на Словашката потребителска асоциация.

Тези храни нямат един и същи вкус и състав във всички страни, в които се продават, а качеството им също е различно, установиха наскоро авторите на проучване, което беше представено в Европейския парламент, пише полският вестник „Газета виборча", цитиран от агенция Фокус.

В него Словашката потребителска асоциация изследва продуктите на „Милка", „Кока Кола", „Якобс", „Нескафе" и „Чибо", които се продават в Австрия, България, Чехия, Германия, Полша, Румъния и Словакия.

Изследването е показало, че единствено шоколадите „Милка" запазват състава и вкуса си, независимо къде се продават. Що се отнася до останалите продукти, качеството им варира във всяка страна.

За най-бедните страни като България, Румъния, Словакия и Унгария в продуктите на „Кока Кола" например са използвани по-евтини захари. Вместо захар в тази страни се използва изоглюкоза, която освен че е по-евтина, често е обвиняване за наднорменото тегло и увеличения риск от диабет.

Отново за България се произвеждат подправки „Котани", чието качество се различава значително от това на продуктите в Германия, Австрия или Полша.

#Милка #Кока кола #Австрия #България #Чехия #Германия #Полша #Румъния #Словакия #потребителски стоки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »