БСП: Трайков е взел 37 000 лв бонуси за 2010

БСП: Трайков е взел 37 000 лв бонуси за 2010
Депутът допълни, че е ясно, че бонуси са раздавани и преди това правителство, но не по време на криза, когато и заплати, и доходи са замразени. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Министърът на икономиката Трайко Трайков е получил 37 000 лева допълнителни доходи през 2010 г., съобщи в кулоарите на парламента депутатът от левицата Антон Кутев.

„Гергана Павлова Николова - зам.-министър - 20 281 лева, Сергей Игнатов - 29 000 лв. и така нататък. Влади Горанов има 18 480 лв. Факт е, че това са суми, получавани над заплатата, от трудови правоотношения, което означава, че не могат да бъдат суми, които са получени примерно от дивиденти или от нещо друго”, посочи Кутев, цитиран от Дарик.

„Тези суми от дивиденти и участия в дружества са отделни от тази графа. Тук е само графата, която показва това, което са трудови правоотношения извън тяхното. Това е за 2010 година. Сумите за 2011-а ще станат ясни, след като бъдат подадени всички декларации в Сметната палата, тоест към средата на април ще имаме адекватните суми за 2011 г.", каза още той.

Депутът допълни, че е ясно, че бонуси са раздавани и преди това правителство в отговор на публикации в пресата, че по време на мандата на левицата хора като Корнелия Нинова и Димчо Михалевски са взели допълнителни стимули, съответно от 150 000 лв и 100 000 лв, след които пък ГЕРБ започна проверка на възнагражденията на заместник-минитрите от Тройната коалиция.

„За нас обаче е абсолютно недопустимо в момента, в който обявяваш, че кризата е натиснала до степен, която три години не вдигаш пенсиите, в момента, в който замразяваш заплати, в момента, в който практически оставяш цялата държава на нивото на оживяването, да се окаже, че тези суми се раздават - забележете - не на администрацията, нямаме против пари да бъдат давани в администрация, когато някой в администрацията си свърши работата, да получи пари затова, да получи бонус, няма никакъв проблем. Тези пари са ги получили само политически лица - министри и зам.-министри, нито един човек от реалната администрация", коментира депутатът от БСП.

#Трайчо Трайков #министър на икономиката #БСП #Антон Кутев #депутат #зам.-министър #Сергей Игнатов #Влади Горанов #левица #дивиденти #Корнелия Нинова #Димчо Михалевски #Сметната палата #бонус #ГЕРБ #тройната коалиция #криза #пенсии #администрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"