Втори пореден ден парламентът няма кворум

Втори пореден ден парламентът няма кворум
Отново няма кворум в парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За втори пореден ден парламентът не започна работа навреме поради липса на кворум. В пленарната зала се регистрираха 110 народни представители.

От ГЕРБ се регистрираха лидерът на партията Бойко Борисов и депутатът Ивайло Московски. Представителите на „Атака“ отсъстват, съобщи бТВ.

При първата проверка в 9 ч. в петък сутринта нямаше кворум, след като само 110 депутати се бяха регистрирали. При втората регистрация депутатите бяха 112.

Председателят на парламента Михаил Миков даде още половин час почивка. Той заяви, че ще разпространи списък на отсъстващите депутати пред медиите, защото българският народ заслужавал да види кой не иска Народното събрание да работи.

Припомняме, че и в четвъртък, 10 април, парламентът прекрати работата си поради липса на кворум. Тогава депутатите от „Атака“ не присъстваха в залата, а от ГЕРБ отказаха да се регистрират.

В последния работен ден от седмицата се очакваше депутатите да решат дали да променят формата на избирателната бюлетина след искане на ДПС за нейната редакция.

#кворум #Парламент #Михаил Миков #ДПС #Атака #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"