Пенев: Бербатов не е готов да се върне

Пенев: Бербатов не е готов да се върне
„Не е важно кой ще носи капитанската лента. Най-важното е как ще играем и всички да се раздадат“, категоричен е треньорът на националния футболен отбор. Снимка: FHM
A A+ A++ A

Димитър Бербатов засега не е подготвен да играе за националния отбор, така че ситуацията около него за момента не се променя, заяви националният селекционер на България Любослав Пенев.

„Да, разговарях с Бербатов, но се разбрахме да се чуем пак. Вратата за него остава отворена, той просто каза, че за момента не е подготвен да играе за националния тим“, каза Пенев по повод евентуалното завръщане в тима на нападателя на „Манчестър Юнайтед“.

Наставникът се срещна с медиите преди контролата с Унгария през следващата седмица, предаде агенция БГНЕС.

„Искам да вземем позитивен резултат от мача с Унгария, това означава само едно - победа. Не очаквайте обаче светкавични резултати, ще действаме бавно, стъпка по стъпка преди първия ни официален мач през септември. Смятаме да изиграем до този момент три или четири контроли, надяваме се да са четири“, уточни той.

„Не е важно кой ще носи капитанската лента. Най-важното е как ще играем и всички да се раздадат. Искам да видя мотивация! На мен ми трябват мъжки момчета, сега ще разговарям с тях, ако на някой не му се играе за България, може да си ходи“, каза още треньорът.

„Аз обаче от никой не се отказвам, ще разчитам на всички, така че това важи и за следващата приятелска среща с Холандия. Казвам ви пак, аз ще разчитам на всички футболисти, въпреки че идеята ми е да не работя с много голяма група“, добави Пенев.

Пенев заяви, че желанието му е по-опитните футболисти да помагат на по-малките. Ще има доста млади състезатели, не може обаче без опитни играчи, каза още той.

По думите му момчетата трябва да изиграят 15-20 мача заедно, за да свикнат един с друг. Със сериозната работа обаче ще се започне още от първия ден, категоричен беше националният селекционер.

„Ще има резултати, ще отлепя ютията от дъното, защото това точно е в момента националният отбор – ютия на дъното. Не мога да го направя сам, трябва да работим всички заедно. Обещавам много работа, това ще се види. Трябва да изградим силен колектив и стилна игра, много бягане и битка за всяка една топка. Ще практикувам тотален футбол, всички ще атакуват и ще се защитават заедно“, допълни бившият наставник на ЦСКА и „Литекс“.

Младият специалист коментира и бъдещите съперници на България в световните квалификации за „Мондиал 2014“ в Бразилия.

„Ще ги наблюдаваме и на Европейското първенство това лято. Много са силни, но няма от какво да се плашим“, завърши Любослав Пенев.

#Европейското първенство #Бразилия #Мондиал 2014 #Холандия #„Манчестър Юнайтед“ #„Литекс“ #ЦСКА #Унгария #футбол #България #треньор #селекционер #Любослав Пенев #Димитър Бербатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"