Цветанов: Убитият Харасимов имал конфликт с бивш съдружник

Цветанов: Убитият Харасимов имал конфликт с бивш съдружник
„Има негов съдружник, с който преди 5-6 години са се разделили“, каза Цветанов пред журналисти. Снимка: burgas-podlupa.com
A A+ A++ A

Имало е конфликтни точки през последните 10 години в бизнеса, който е извършвал Йордан Харасимов, заяви пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Изказването му беше в отговор на въпрос дали се работи върху версия убийството да е свързано с бизнеса на Йордан Харасимов, предаде агенция „Фокус“.

Мобилизирана е Областната дирекция - Варна, мобилизирани са структурите на регионалното звено БОП и също така колегите от СДОТО, така че в по-късен етап може би ще имаме и повече информация, която ще може да бъде предоставена, каза Цветанов.

„Има негов съдружник, с който преди 5-6 години са се разделили. Имало е някакви оплаквания, имало е сигнали, които са подавани един срещу друг, но към настоящия момент просто не бих искал да влизам в някакви детайли, защото сме в началния етап на разследването, което в момента се извършва“, обясни вътрешният министър.

„Там също е плащана сериозна сума от него, за да няма съответните последващи действия от чисто административни естество“, добави той.

Министърът посочи, че според първоначалния оглед е използвано сериозно количество взрив, но към момента все още не може да даде точна информация за вида и количеството на експлозива.

„Притеснително е, защото действително се извършва в централната част на Варна. Но хубаво е, че няма други пострадали“, допълни той.

Варненският бизнесмен Йордан Харасимов беше убит, след като колата му беше взривена в движение на оживено кръстовище в крайморския град.

Йордан Харасимов е търговец на риба, рибни продукти и рапани. Фирмата му „Север Експорт“ е базирана във варненския квартал „Аспарухово“.

Според специалисти в бранша той е сред най-крупните играчи на този пазар и със сигурност е най-големият по Северното Черноморие.

Йордан Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен председател на клуба по класическа борба във Варна „Локомотив 93“.

#„Локомотив 93“ #борба #Северното Черноморие #Аспарухово #„Север Експорт“ #автомобил #кола #експлозив #взрив #съдружник #СДОТО #БОП #Варна #убийство #министър на вътрешните работи #вицепремиер #Цветан Цветанов #Йордан Харасимов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »