„Слънчев бряг” АД: Липсата на яснота и стратегия в туризма е плашеща

„Слънчев бряг” АД: Липсата на яснота и стратегия в туризма е плашеща
Снимка: hotelibg.eu
A A+ A++ A

„Слънчев бряг“ АД, което стопанисва инфраструктурата на комплекса, от три години води битка за обособяването на курорта като самостоятелно селищно образувание. Ръководството на държавното дружество е разработило законодателни инициативи, които да регламентират статута на Слънчев бряг и другите големи национални курорти като независима единица по ЗУТ още през 2011 г. Досега идеята винаги е срещала нехайството на държавата и ожесточената съпротива от Съюза на собствениците, оплакаха се от дружеството.

„Изведнъж в изненадваща пиар акция Съюзът на собствениците преобърна позицията си на 180 градуса и медийно прокламира идеята на дружеството като своя. В изявата си „хотелиерите“ съобщиха, че възнамеряват да започнат преговори с държавата за пълното отделяне на курорта от Община Несебър и обособяването му като самостоятелна единица. Идеята веднага бе подкрепена от областния управител на Бургас Павел Маринов“, се казва в позиция на „Слънчев бряг“ АД.

Според членове на дружеството е необяснимо, че само допреди няколко месеца съюзът на хотелиерите настояваше точно обратното - цялата останала държавна инфраструктура на Слънчев бряг да бъде отдадена безвъзмездно именно на Община Несебър.







#Павел Маринов #Съюза на собствениците #Бургас #Несебър #„Слънчев бряг” АД

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"