Митничари заловиха рекордно количество APAAN

Митничари заловиха рекордно количество  APAAN
Рекордно количество APAAN - прекурсор за производство на амфетамин, разкриха и задържаха служители на Митница Свиленград. Снимка: www.oldie95.de
A A+ A++ A

Рекордно количество APAAN - прекурсор за производство на амфетамин, разкриха и задържаха служители на Митница Свиленград, предаде БГНЕС. Прекурсорът е бил превозван в български камион, пътуващ от Турция за България.

По документи камионът е превозвал водоразтворими багрила. При проверката митническите служители установяват, че в камиона са натоварени пет различни вида стоки. Едната от стоките е в необозначени бидони, пълни с прахообразна субстанция с бледожълт цвят.

Поради съмнение, че превозваните вещества се различават от декларираните, от тях е взета проба, която е изследвана в Централната митническа лаборатория. Задържано е рекордното количество от 940 кг. с цена близо 100 хил. лева.

Количеството е достатъчно за производството на 150 млн. таблетки амфетамин. Това е най-голямото количество APAAN, задържано някога от българските митнически служители, съобщиха от Агенция "Митници".

#Свиленград #митници #България #лаборатория

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай