Убитият Харасимов – най-големият рибен търговец по Северното Черноморие

Убитият Харасимов – най-големият рибен търговец по Северното Черноморие
Харасимов е сред най-крупните играчи на пазара на рибни продукти и рапани и най-големият по Северното Черноморие. Снимка: Impact Press Group/Дарик
A A+ A++ A

Варненският бизнесмен Йордан Харасимов беше убит, след като колата му беше взривена в движение на оживено кръстовище в крайморския град.

Йордан Харасимов е търговец на риба, рибни продукти и рапани. Фирмата му „Север Експорт“ е базирана във варненския квартал „Аспарухово“.

Според специалисти в бранша той е сред най-крупните играчи на този пазар и със сигурност е най-големият по Северното Черноморие.

Йордан Харасимов е бивш шампион по класическа борба и дългогодишен председател на клуба по класическа борба във Варна „Локомотив 93“.

Свободният достъп до офиса на фирмa „Север Експорт“ в кв. „Аспарухово“ днес беше ограничен, съобщи Дарик радио, чийто екип се е опитал да влезе в дружеството.

Видимо разстроени служители разказаха, че съдружниците на Йордан Харасимов са били извикани да дадат показания в полицията, но отказаха да коментират инцидента.

Според интернет страницата на компанията, „Север Експорт“ ООД е създадена през 1995 г. във Варна от четирима съдружници, а президент на компанията е Йордан Харасимов.

Фирмата е специализирана в улов, внос, преработка и търговия на риба и рибни продукти, както и в улов, преработка и експорт на замразено месо от черупчести морски продукти (рапани) предимно в Япония, САЩ, Корея, Виетнам, Турция.

„Север Експорт“ разполага със собствени риболовни кораби, доставящи голям процент от необходимата суровина - черноморски рапани и различни видове риба. Персоналът на компанията достига 150 души.

Автомобилът „Ауди А8“, управляван от Йордан Харасимов, беше взривен на светофара на Икономическия университет около 8 часа.

Харасимов е бил откаран в болница „Св. Анна" в изключително тежко състояние.

„Мъжът е бил с открита травма на корема. Подобни травми са несъвместими с живота“, обясни шефът на Областната спешна помощ д-р Мая Рашева. От шоковата зала на болницата съобщиха по-късно, че пациентът е починал.

Лицето на загиналия е било силно обезобразено, каза говорителят на полицията Калинка Пенчева. Тя допълни, че взривът е бил поставен под седалката на шофьора.

„Става въпрос за сложно устройство. Части от колата са се разхвърчали в радиус от 50 метра“, поясни тя.

Взривената кола е била фирмена, на дружество „Север Експорт“.

#Локомотив 93 #борба #Северното Черноморие #Аспарухово #рапани #рибни продукти #риба #Север Експорт #кола #взрив #Варна #Йордан Харасимов #Япония #САЩ #Корея #Виетнам #Турция #Мая Рашева #Калинка Пенчева #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »