Време е за нови банкови закони

Време е за нови банкови закони
A A+ A++ A

Законът за потребителския кредит регулира банковите кредити, бързите кредити не са банкови и не са обект на този закон, заяви Йордан Цонев, председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента.

Възниква обаче въпросът, защо след като бързите кредити всъщност са вид кредити, не попадат под общ закон за кредитите?

Дали пък този „пропуск“ не е умишлен, за да се създаде необходимата ниша за фирми, отпускащи бързи кредити при невероятни, да не кажа направо фантастични, лихви...!?

Стана ясно, че Комисията за финансов надзор и БНБ подготвят законопроект, с който да регулират дейността на тези фирми. Следващият въпрос е, сега ли се сетиха, след както години наред хиляди „изгоряха“ с лихви, които нямат нищо общо със здравия разум...?!

И въобще, защо банките събират такса, когато някой внесе пари по дадена сметка, на която не е титуляр? Какво се оказва...? Ние им даваме парите си, а те за благодарност ни „глобяват“,...изключително странна „политикономическа“ логика...!

Не е ли време, не само за нов закон за банковите и бързите кредити, но за изцяло ново законодателство за банковата дейност, за да се преустанови монополът на този сегмент от финансовата сфера, който на практика рекетира всеки един български гражданин...?

#банки #кредит #закон #рекет #гражданин #разум #БНБ #лихва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »