Асад "нямало да си отиде" като Янукович

Асад "нямало да си отиде" като Янукович
Степашин, който заема премиерския пост за кратко през 1999 г., добави, че според Асад, голяма част от сраженията в Сирия ще приключат до края на годината. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият министър-председател на Русия Сергей Степашин, който бе на посещение в Сирия, заяви, че сирийският президент Башар Асад няма да се оттегли като сваления украински държавен глава Виктор Янукович.

“Сирийският президент ми каза: Кажи на Путин, че не съм Янукович и няма да си отида”, каза Степашин след среща с Асад миналата седмица.

“За разлика от Янукович, той няма врагове сред приближените си и със сигурност знае какво върши”, добави руският политик.

Степашин, който заема премиерския пост за кратко през 1999 г., добави, че според Асад, голяма част от сраженията в Сирия ще приключат до края на годината.

“В рамките на тази година фазата на активни военни действия в Сирия приключи. След това ще трябва да прехвърлим усилията си върху това, което правим през цялото време - да се борим срещу терористите и самоубийствените атентатори”, заявил Асад пред Степашин.

#Башар Асад #Виктор Янукович #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници