Уволняват шефа на полицията във Велико Търново заради "Лясковец"

Уволняват шефа на полицията във Велико Търново заради "Лясковец"
Тежко дисциплинарно наказание ще има, освен за директора на полицията във Велико Търново Христо Христов, и за неговя предшественик Живко Коцев., заяви министър Йовчев. Снимка: БГНЕС.
A A+ A++ A

Шефът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново Христо Христов си тръгва от поста заради трагедията в Лясковец, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев на пресконференция в МВР.

Двамата полицаи, които са снимали дома на психичноболния Петко Петков и не са докладвали, че са били забелязани от него, вероятно ще бъдат уволнени дисциплинарно. Ще бъдат наказани и редица служители на по-ниски нива. Няма да има обаче каквито и да е мерки по отношение на Специалния отряд за борба с тероризма“, уточни Йовчев, цитиран от Нова телевизия.

Първите полицаи, които са отишли в дома на стрелеца, са успели да заснемат къщата на Петков, били са видени от него и не са докладвали на никого за това, че ги е разпознал. Така той се е подготвил и е очаквал щурма на полицията. А това според МВР е втората причина за провала на операцията. Баретите е трябвало да използват динамичен подход при атаката срещу Петко Петков, който да им даде време да нахлуят изненадващо в къщата и да го обезвредят.

Друга причина за провала вътрешният министър посочи слабото оборудване на СОБТ. Оказва се, че отрядът не разполага със средство за разбиване на врата, която се отваря навън. Това ги е забавило при пробива на входната врата.

Тежко дисциплинарно наказание ще има, освен за директора на полицията във Велико Търново Христо Христов, и за неговя предшественик Живко Коцев. Според МВР и двамата не са си свършили работата.

#Велико Търново #Христо Христов #Христов #Цветлин Йовчев #Йовчев #Лясковец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"