Връщат храм „Св. Ал. Невски“ на църквата

Връщат храм „Св. Ал. Невски“ на църквата
Депутатът Пламен Славов внесе предложение, което, ако се приеме, ще доведе до законодателно уреждане на статута на Храм-паметника „Свети Александър Невски“. Снимка: europeanchildrencelebrate.wordpress.com
A A+ A++ A

Депутатът Пламен Славов внесе предложение, което, ако се приеме, ще доведе до законодателно уреждане на статута на Храм-паметника „Свети Александър Невски“ като собственост на Българската православна църква.

Това ще отвори врата към извършване на наложителни възстановителни и реставрационни дейности в храма, предаде БГНЕС. Вече се разпределят отпуснатите от държавата 3,5 млн. лв. за реставрация и ремонтни дейности на църковни храмове на всички вероизповедания.

Освен че средствата са увеличени в сравнение с минали години, може да се разчита и на още половин млн. лв. допълнителен ресурс, с който да се оказват спасителни действия в тази сфера.

При първия транш финансиране са получили параклисът в с. Белозем, община Раковски, и църквата „Св. Петър и Павел“ в с. Свежен, община Брезово, която тази година ще отбележи 150 години от изграждането й.

#Александър Невски #храм #Свежен #Белозем #Раковски #действия #вероизповедания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"