Не допуснаха Фотоволтаичната асоциация на заседание на ДКЕВР

Не допуснаха Фотоволтаичната асоциация на заседание на ДКЕВР
Снимка: www.jupiterholding.bg
A A+ A++ A

Българската фотоволтаична асоциация не беше допусната до откритото заседание на ДКЕВР, по време на което се обсъжда производството по отнемане на лицензиите на трите енергодружества, изпълняващи дейността „Краен снабдител“ - „ЧЕЗ Електро България“ АД, „Енерго-Про Продажби“ АД и „ЕВН България Електроснабдяване“ ЕАД.

От Асоциацията съобщиха, че недопускането на фотоволтаичния сектор до информация по особено важен и пряко засягащ производителите на енергия въпрос, като процедурата по отнемането на лицензиите на трите снабдителни дружества, е лош прецедент за непрозрачност на регулатора.

Над 90% от производителите на електрическа енергия от соларни централи имат сключени договори с трите снабдителни дружества, което ги превръща в пряко заинтересована страна в това производство.

Днешните действия на ДКЕВР ни дават основание да поискаме, за пореден път, Регулаторът да действа единствено и само въз основа на върховенството на Закона, при равно третиране на всички участници на енергийния пазар“, настояват от БФА.

#Българската фотоволтаична асоциация #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници