Атентаторът от Сарафово е алжирец

Атентаторът от Сарафово е алжирец
Загиналият терорист от Сарафово е алжирец, е установило българското и международното разследване. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Загиналият терорист от Сарафово е алжирец, е установило българското и международното разследване на атентата от 18 юли 2012 г., при който на летището край Бургас загинаха петима израелски туристи и български шофьор на автобус, предаде БГНЕС.

Досега разкриването на самоличността на взривения с бомбата на летището беше големият „препъникамък“ в разследването. Въпреки че има ДНК проба от загиналия мъж, проверките в базата данни на ФБР, ЦРУ, Интерпол, Европол и западни спецслужби не доведоха до разкриването на името на камикадзето.

Атентаторът е роден в Алжир, живял е в Мароко, но е обучаван в терористични лагери в Южен Ливан, са установили разследващите. „Ливанската връзка“ се допълва от другите двама установени атентатори от Сарафово – Мелиад Фара, ливанец с австралийски паспорт, и Хасан Хасан, с канадско и ливанско гражданство. Двамата са учили в Ливанския международен университет в Бейрут. Убитият терорист също е бил студент там, сочат последните разкрития.

Все още се издирва четвърти терорист, който е пристигнал в България с кола през граничния пункт Капитан Андреево от Турция.

#ДНК #Сарафово #Европол #Интерпол #ФБР #ЦРУ #Бейрут #Мароко #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници